Contact

Boomverzorging

Door het steeds minder worden van ruimte is het voor veel bomen niet meer mogelijk om veilig en ongestoord te kunnen groeien. Omdat veel bomen het straatbeeld bepalen en de lucht zuiveren is boomverzorging nodig zoals snoei, bemesting en beluchting. Er zijn diverse soorten snoei mogelijk die afhankelijk zijn van leeftijd en type boom. Voor de boomverzorging bij jonge bomen is begeleidingsnoei heel belangrijk.

De boom wordt begeleid naar een takvrije stam en evenwichtige kroonopbouw.

Voor de boomverzorging bij oudere bomen is er onderhoudssnoei nodig om gevaarlijke situaties te voorkomen hierbij worden slecht geplaatste en dode taken verwijderd. Naast het snoeien van gewone bomen zijn wij ook gespecialseerd in het snoeien van Lei en vormbomen.

Er moet hierbij gedacht worden aan het vormen en in vorm houden van diverse soorten dak, Lei en vormbomen. Het kappen van bomen behoort niet tot onze passie maar is soms noodzakelijk om andere bomen of struiken meer ruimte te en/of licht te geven of vanwege veiligheid.

Om een boom daadwerkelijk te verwijderen kijken wij naar de situatie hoe wij dit het beste en veiligs kunnen doen.

Zo kunnen wij de boom verwijderen door middel van een telekraan en/of hoogwerker of klimmen. Het vrij komen van het hout zullen wij verantwoord afvoeren en kunnen ook het uitfrezen van de stobben voor u verzorgen. Een Visual Tree Assesment (VTA) is het systematisch beoordelen van bomen op basis van waarneembare kenmerken. Groen & Grondig Hoveniers kan deze VTA controles voor u uitvoeren.

Wat is het belang van VTA controles:

Door periodiek uw bomen te (laten) controleren kunnen gebreken vroegtijdig worden opgemerkt en is ingrijpen, vaak door middel van snoei, nog goed mogelijk. Deze controles zijn meestal zo gebeurd en een kleine moeite. Deze controle helpt gevaarlijke situaties te voorkomen en u voldoet hierdoor aan uw zorgplicht.

Referenties

Waar we al jaren tegenop zagen is door jullie profesionele manier van aanpak tot een schitterend resultaat geworden vanaf ontwerp tot en met het eindresultaat, de persoonlijke aandacht van echt iedereen viel ons het meeste op.

- Mevr De Wildt uit Bentveld -